Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ

Υλικά :
• 200γρμ χοιρινό μπούτι (κομμένο μπουκίτσες)
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 2 ποτήρια κρασί
• 50γρμ γραβιέρα (κομμένη σε φλύδες)
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• Πάπρικα γλυκιά
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κίμινο


Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας με το μισό κρασί, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Το αφήνουμε για 12 ώρες περίπου. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει, προσθέτουμε το κρέας και το κρεμμύδι, το σοτάρουμε καλά μέχρι να πιεί όλα΄του τα υγρά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοψηθεί. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε την γραβιέρα, το αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: