Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
  • 200γρ. μοσχαράκι
  • 100γρ. κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 60γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το μοσχαράκι σε μερίδες, και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρει μία βράση, το ξαφρίζουμε, το βγάζουμε από την φωτιά και το ξεπλένουμε. Στην συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να κάψει, ρίχνουμε το μοσχάρι και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Αφού σοταριστεί καλά ρίχνουμε τον πελτέ, τις ντομάτες σε κύβους και αφού πιεί τα υγρά του σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοψηθεί. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε σχήμα βαρκούλας (κατά μήκος της μελιτζάνας), τις χαράζουμε, τις βάζουμε σε ξύδι και αλάτι για μία ώρα, τις ξεπλένουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμα βάζουμε στο πιάτο την μελιτζάνα από πάνω το μοσχαράκι και σερβίρουμε.

2 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Kλασσική έντιμη ελληνική συνταγή~!!
Μπράβο!

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ είπε...

Νασε καλά Κατερίνα αυτά είναι η αρχή θα έρθουν και καλύτερα.