Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

  • ΥΛΙΚΑ
  • 200γρ.Χοιρινό μπούτι(κομμένο μπουκιές)
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι.
  • 1 Ποτήρι λευκό κρασί.
  • 40γρ. Φασκόμηλο(κατά προτήμιση)
  • Αλάτι-πιπέρι.
  • 1φλ.Ελαιόλαδο

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει καλά ρίχνουμε το χοιρινό και το αφήνουμε να τσιγαριστή καλά μέχρι να ροδίσει, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο περιμένουμε για 2-3λεπτά και σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε το φασκόμηλο αλάτι-πιπέρι το αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο.

  • ΣΗΜ.Το φασκόμηλο δίνει μια άλλη διάσταση στο χοιρινό.

4 σχόλια:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

πόλύ νόστιμο μου φαίνεται θα το δοκιμάσω σύντομα.

Sideras είπε...

Καλημέρα
Να σου πω ότι ήδη μου τρέχουν τα σάλια. Το φασκόμηλο εκτός από γεύση δίνει και την μυρωδιά του κάπως;

LAMBROS είπε...

Καλημέρα Βαγγέλη !
Για άλλη μια φορά καταπληκτική συνταγή !!!
Συγχαρητήρια ...

frabala είπε...

Καλημέρα!

Μου αρέσει αυτή η συνταγή! έχω μερικές ερωτήσεις.

Το χοιρινό θα το ατμήσουμε πρώτα? Αν δεν το κάνουμε αυτό, το κρέας δεν θα βγάλει τα υγρά του αμέσως?

Επίσης, με τι μπορούμε να το συνοδεύσουμε?